buenas noches, chicos!
В следващата версия 13.1 ще има нов таб в админ панела. Таба ще се казва 'Известия'.
В този таб ще има 2 под таба:
- Нотификации
- Емейли
Когато отворите един от табовете ще видите:
* Селект меню от което ще избирате:
--- Глобално известяване
--- Единично известяване
------При единично известяване ще пада поле за въвеждане на потребителско име или Айди (и 2-те ще са възможни)
--- Текстареа с вашето послание до вашия/ите потребител/и. (при емейлите ще може да се поддържа html)
--- Бутон за изпращане
При двата варианта, вие ще може да изпратите масово известие до всички или единично до 1 потребител.
При емейл известията, особено при масовото изпращане трябва да се подходи по-специфичен начин. Ще има аякс и ще се изпращат на по-малко, защото може да се счете за спам, особено ако ползвате SMTP на гугъл. До момента не съм го тествал, но при всички положения, ако имате много потребители с емейли на gmail - не знам дали всичко ще се изпрати или някои няма да пристигнат/или ще са в папка СПАМ.
За това ще направя аякс скрипт с прогрес бар, който ще разпраща емейлите на по-малко и ще може да следите горе-долу колко време остава.
Може би на 10 секунди 2-3 емейла.
Пак казвам, не съм сигурен как ще работи. Наведнъж ако се разпратят ще има проблем, в това съм сигурен. За това ще го направя така, както съм замислил.
В config.env може да добавя и глобална дефиниция, която е MASS_EMAIL_FREQUENCY = 10 и от там да се сменя на колко секунди да се изпращат емейлите. 2-3 мисля, че е ОК на 10 секунди.
Всичко това няма да е трудно, а всъщност много полезно.
Ще добавя и още 1 sql таблица argos_unsubscribed_emails и в нея ще се съхраняват емейлите, които са се отказали от вашите известия/новини/ъпдейти, които пращате.
Ще има innerjoin и сравнения. Ако емейла е отказан и е в дб таблицата - няма да му се праща нов, а ще го подмине.
Също така ще има специална страница, която ще се посещава и ще има известие, че потребителя се е отказал успешно от абонаментите ви.
Така всичко ще е според правилата!
Има време за всичко, само да свърша...