HI, ALL!
Най-сетне разбрах защо системата е зареждала бавно... Заради транслейт функцията към гугъл, която беше вкарана във версия 8.5. Понеже се цепи всичко на chunks и има foreach и докато се случат нещата има curl рекуест и ги превежда на по малко и ги вкарва в масив и чак тогава ги показва преведени.
Няма как да го оправя това нещо освен с кеш, какъвто вече е сложен. Всеки превод се кешира за 10 дни и след 10 дни първия човек който влезе в сайта ще му зареди леко бавно и после ще се оправи, докато кеша се създаде.
Всичко е тествано и супер добре работещо! Сайта сега лети на демото с 20 екстеншъна включени.
Може да погледнете на
https://argoscms.xyz, ако ви зареди бавно просто явно трябва да изчакате следващия рефреш, ако случайно се създава кеш.
Аз сега за bg и en съм създал с моето влизане, но ако вие сте с някои от другите езици може да чакате да създаде.
Сега на мен ми зарежда супер бързо и това беше очаквания резултат.
Днес разцепих още малко ланг файловете. Създал съм gallery_bg.php и videos_bg.php (на мястото на _bg са другите езици).
Вече common файла е 162 реда, което е поносимо според мен. Няма какво повече да се цепи, защото всичко се ползва отпред.
За да съм напълно честен, проблемния екстеншън от който е бавило е without_M_menu, който си върви със системата. Той ползва translate() функцията и е глобален, тоест няма проверка къде да се показва, защото е меню и това меню се вижда на всяка страница, а и заради него и в админ панела е бавило.
Сега вече с кеша на преводите е повече от супер зареждането на сайта.
Сега правя бекъп, но още няма да обявявам нов ъпдейт, защото ще чакам да Аякс-на всичко в админ панела и ще обявя 12.9 и 13.0 ще е с новия темплейт и индентациите. Може би 13.0 ще е последната версия на ядрото.
Ядрото е на цена 140 лв. + най новите ъпдейти (ако има такива). Вече ъпдейтите са вечни, а не 6 месеца, заради нововъведението за сваляне на ъпдейти през моя хост (автоматичните ъпдейти имам в предвид, които са опция в админ панела)
Това е максимума за перформънс на зареждане на сайта в момента, не мога да направя нищо повече. Вече дори ботовете казват, че кода е супер, защото почти всичко е от chatGPT и Deepseek + Grok. Почти всичко е рефакторирано с ботовете...
За връзка с мен:
Discord:
.pok4
ЛС тук
или емейл
[email protected]