[AD] GrizisMu 97d99i Exp: 150x Drop: 80%

и на мен ми харесва сайта имам само една забележка по научи още CSS и сайта ще стане уникален CSS-а в момента е много базов :)

PS: ако искаш няколко съвета или имаш въпроси пиши ми на ЛС защото в скайп по трудно ще ме намериш :D

xD да не загориш манджата :D
хаха няма... няма... бъркам я често последната седмица :D и пробвам от време на време с черпака. За момента бих казал че съм впечатлен от понециала 🥹

Нямам идея дали някой ще се интересува, но малко update от мен за момента :giggle:

Базата е 97d+99i на DarkMaster-a, но с доста промени. Ще дам няколко интересни според мен нови feature-а:
* Fix на speed bug-a без да правя scale на attack speed - всяка точка attack speed се отразява директно на speed-a
* Auto attack изграден в клиента а не на сървъра
** ще позволява изцяло да местите мишката където ще можете да местите предмети в сънкука или да правите нещо в машината(например крила) докато героя си бие
** attack speed-a не се променя спрямо това да биете нормално
** може да се бие дори със скилове на target - като lightning, flame, stab, multishop, penetration и т.н.
* auto party - с пин да може да се дава парти и автоматично да се приема при правилен пин
** всички са party leader-и, което позволява всеки да маха всеки или да добавя, но по важното позволява хора да излизат от партито без да се разваля
* global trade - система с която се позволява да напишете "/trade {character_name}" и няма значение че не сте в един град да можете да си дадете trade
** ще има определени региони където може командата да е забранена
* команди /shop, /vault, /chaos - който ще ви отварят съотвните прозорци без да трябва да ходите до NPC-то
* нещо което мога да кажа че се накефих доста да видя работещо - можете да се логнете с един и същ акаунт множество пъти(5) и да пуснете 5 клиента играеки с 5 героя на един акаунт
** за целта vault не е споделен вече а има отделен vault за всеки герой
** глобалния трейд прави лесно прехвърлянето на предмети
* махнах идеята за 10 vault-a - след като всеки герой си има vault са един вид 5 и допълнително има web vault система в която може да се качват всички предмети и седя на акаунта с добра търсачка и неограничен брой предмети
* web изцяло нов от нулата с основни функции като пазар, web vault, функции за героя, dual stats и други
** за сега сайта е доста основен, но е подговен да се развива в бъдеще
* Правя собвени защити срещу хакове където вярвам че ще спре повечето вече съществуващи хакове, но ще ми е интересно да видя какво ново има на пазара 😅

Като цяло стана доста интересено проектче и се надявам скоро да пусна някаква първа бета версия. Планът е да пусна бета където exp ще е по-висок и да се поразцъка известно време да се изчистят DMG/EXP и някакви останали бъгове от новите системи.

Нямам планове за никакви платени функции. Ако ще се прави нещо платено за поддръжка на сървъри и т.н. най-вероятно ще се направи easy сървър, но планирам на основния сървър(меду 50 - 100 exp) да няма нищо платено.

Нямам идея дали някой ще се интересува, но малко update от мен за момента :giggle:

Базата е 97d+99i на DarkMaster-a, но с доста промени. Ще дам няколко интересни според мен нови feature-а:
* Fix на speed bug-a без да правя scale на attack speed - всяка точка attack speed се отразява директно на speed-a
* Auto attack изграден в клиента а не на сървъра
** ще позволява изцяло да местите мишката където ще можете да местите предмети в сънкука или да правите нещо в машината(например крила) докато героя си бие
** attack speed-a не се променя спрямо това да биете нормално
** може да се бие дори със скилове на target - като lightning, flame, stab, multishop, penetration и т.н.
* auto party - с пин да може да се дава парти и автоматично да се приема при правилен пин
** всички са party leader-и, което позволява всеки да маха всеки или да добавя, но по важното позволява хора да излизат от партито без да се разваля
* global trade - система с която се позволява да напишете "/trade {character_name}" и няма значение че не сте в един град да можете да си дадете trade
** ще има определени региони където може командата да е забранена
* команди /shop, /vault, /chaos - който ще ви отварят съотвните прозорци без да трябва да ходите до NPC-то
* нещо което мога да кажа че се накефих доста да видя работещо - можете да се логнете с един и същ акаунт множество пъти(5) и да пуснете 5 клиента играеки с 5 героя на един акаунт
** за целта vault не е споделен вече а има отделен vault за всеки герой
** глобалния трейд прави лесно прехвърлянето на предмети
* махнах идеята за 10 vault-a - след като всеки герой си има vault са един вид 5 и допълнително има web vault система в която може да се качват всички предмети и седя на акаунта с добра търсачка и неограничен брой предмети
* web изцяло нов от нулата с основни функции като пазар, web vault, функции за героя, dual stats и други
** за сега сайта е доста основен, но е подговен да се развива в бъдеще
* Правя собвени защити срещу хакове където вярвам че ще спре повечето вече съществуващи хакове, но ще ми е интересно да видя какво ново има на пазара 😅

Като цяло стана доста интересено проектче и се надявам скоро да пусна някаква първа бета версия. Планът е да пусна бета където exp ще е по-висок и да се поразцъка известно време да се изчистят DMG/EXP и някакви останали бъгове от новите системи.

Нямам планове за никакви платени функции. Ако ще се прави нещо платено за поддръжка на сървъри и т.н. най-вероятно ще се направи easy сървър, но планирам на основния сървър(меду 50 - 100 exp) да няма нищо платено.
Ами Успех ти пожелавам , да не ти вземем домейна само :D

Ами Успех ти пожелавам , да не ти вземем домейна само :D
Хах ще ползвам друг домейн, че вече съм го платил така и така и не ми се плаща специално отделно домейн 😅

А кога се очаква да бъде пуснат дори и бета да е?

Много ме радва, че има интерес :giggle:

Като цяло, мислех, че вече ще съм пуснал бетата, но излязоха много бъгове, които боря един по един... Всеки път, когато оправя нещо, излиза нещо ново, което не съм очаквал.

Много ми се иска да направя сървъра близо до оригиналната игра (заложените идеи на Webzen), но да запазя и идеята на частните сървъри, с които сме свикнали вече дълги години. Странно е как, опитвайки се да върна играта към корените, всъщност тя се превръща в много различна игра от това, което познаваме и с което сме свикнали – не съм сигурен как ще се приеме такава промяна.
Мислех да запазя идеите за release-а, но и ми се иска да чуя мнение за промените, та ще се опитам да разкажа малко от концепцията на сървъра:
  • Колби и ресурси: Опитвам се да намеря начин функции като max mana, mana per kill, hp per kill, zen да станат полезни – за момента планът е да си поиграя с колбите. Планирам да струват повечко зен, но да са достъпни (все пак не искам да се играе без колби и хората да се чудят как да ги фармят). Планирам да ги направя да се вдигат, така че да има колби за PvE и такива за PvP може би. Ще ги направя да стоят в сайта вместо в инвентара и ще има helper-и, които ще помпат колбите автоматично. Така ще могат да се съхраняват безкрайно много колби в сайта като ресурси, но директно ще се ползват в играта. Все още е абстрактна идеята – имам helper-и и ги настройвам и изглежда сякаш работи, но още не мога да преценя дали това ще е нещо, което ще направи играта по-интересна, или просто ще дразни тип: „Оф, нямам колби“. Все си мисля, че може да даде смисъл на hp/kill, mana/kill и т.н.
  • Server-side изчисления: Въпреки че оправих attack speed-а и нямам gate-ове, както е в повечето сървъри, все пак се отказах от идеята клиентът да изчислява хитовете, защото видях потенциал за хакери и скриптове.
  • Хелпъри: Опитвам се да добавя най-различни helper-и като auto-party, global trade, global party, off leveling, auto pickup, auto hp potion, auto mana potion, auto attack и други, но там са най-многото бъгове, защото повечето са нови feature-и.
  • Множество герои в един акаунт: Както мисля споменах по-рано, има интересен feature, където ще можете да логвате множество герои от един и същ акаунт – така който иска да играе множество герои, няма да трябва да прави втори акаунт (реално до 5 героя :D).
  • Споделяне на герои (Token System): Играя си с един интересен feature за споделяне на герой. Със защитен token ще можете да споделите token-а и хора ще могат да влизат само с този герой, като вие си настройвате този, който влиза с този token, какъв достъп ще има. Примерно можете да му забраните trade, да пипа инвентара, да пише, да прави нещо с guild-а и т.н. Идеята идва от това, че често за event-и нямаме време да участваме и почва едно даване на акаунти, и обикновено някой изгаря по някое време :D А и така няма да се споделя нито username, нито парола.
  • Multi Stats: Нов feature, който нарекох multi stats – не мисля, че има чак такова (обикновено е dual stats). Идеята тук е да можем да слагаме множество статсове и да можем да ги сменяме in-game.
  • Оптимизация и чудовища: Имаше едно пренаписване, което ми се наложи на цялата система, защото реших, че искам да махна ограничението за максимален брой чудовища на картите. Сега системата използва нишки (multi-threading), което ми позволява да използвам множество ядра на процесора и да разпределя обработката на всичко по-добре.
    Защо искам повече чудовища на карта? Това е малко част от идеята за връщане към корените на играта – искам играенето в сървъра да дава леко предимство пред това да се стои AFK. Знам, че повечето от нас, когато играем MU, нямаме време да седим и да играем 24/7 вече, така че ще запазя идеята за спотове, просто планирам градовете да са малко като Devil Square + spot-ове.
  • Маршрути за вдигане на level: Изграждам няколко маршрута за вдигане. Обикновено всеки знае: Lorencia/Noria -> Devias -> Dungeon (ако има изобщо) -> Atlans -> Lost Tower -> Tarkan -> Icarus -> Arena. Което обаче прави големите map-ове да се играят предимно в началото на спотовете, а останалата част от мапа просто се губи. Аз от толкова години играя и все още откривам някакви точки по маповете, за които не съм знаел... Затова се опитвам да измисля начин целите мапове да се използват, като спотовете няма да са само в началото на градовете, ами навсякъде по пътищата за вдигане. И всеки път ще има някакъв trade-off – все още работя по идеята какви ще са.
  • Вграден бот: Ще има auto-attack helper, който се опитвам да накарам да е basically bot. Истината е, че според мен в игра е невъзможно да се спре бот, защото е много сложно да го хванеш, че реално е бот, а не играч – затова просто мисля да направя бот, който да може всеки да ползва. Така отново ще можем да сме AFK, без да сме на спот, но ще изисква някакво наблюдение по-често, защото ботът може да реши да щъкне някъде или да прави нещо, което вие не искате (примерно да бие по-слаби чудовища).
  • Tier система за нормалните предмети: Разработвам идея, с която да вкараме доста по-силно обикновените предмети в играта. Планирам чудовищата да не дропват никакви excellent предмети, а само определени, като на всеки предмет сложих tier и в зависимост от tier-а сетът ще е по-силен или по-слаб (спазил съм идеята от MU и сетовете съм ги запазил, но се опитах да ги уравновеся малко спрямо tier-а). Така Dark Soul, Nature, Flaming Phoenix са един tier и са горе-долу еднакво силни.
  • Екселент предмети: Ще има excellent предмети, просто ще са впоследствие на по-горни ресети, когато обикновените предмети започнат да куцат. Как точно ще се направи дропът на excellent предмети, още не съм сигурен. Със сигурност ще има инвазии, но ще ми трябват още няколко възможности и все още мисля варианти за босове и евенти.
  • Ресети: Мисля идея, с която да задържа по-слабите сетове валидни малко по-дълго. Мисля да направя ресетите да са на по-ниски level-и – примерно първи ресет на 100 lvl, втори на 150, трети на 200 и т.н., като точките, които ще се вземат от ресет, няма да са много високи за тези първи ресове. Така сетът и оръжията да са по-силни ще е решаващо. Още не съм избистрил пълната идея за ресетите, но целта е да се играе малко повече при слабите чудовища и нормалните предмети да запазят своята стойност – а Luck да е желана опция, да има търговия дори на нормалните предмети и те да се вдигат на +level, защото ще са нужни за по-дълго време. Може би ще има и някакви допълнителни бонуси спрямо нивата на предметите – като например колбата за мана да пълни повече мана, ако целият сет е на +11, да кажем (това е просто пример, който споменавам, все още не съм го обмислял подробно).
  • Евенти: Планирам Blood Castle (BC) и Devil Square (DS) да са по ресове, а не по lvl, както са обикновено. Така по-ниските ресове също ще са интересни и ще имат смисъл. Няма да има Sky или Chaos Castle, но работя по нов евент, който според мен има голям потенциал, макар че за него ще разкажа друг път. За момента новият евент стои по-скоро на заден план, защото искам първо да оправя основата. Мога да кажа само, че ще е алтернатива на Sky и CC.
  • Баланс на MG: Magic Gladiator ми е много труден за уравновесяване за момента и мисля за начало да го махна, за да спестя малко време, и ще го пусна може би впоследствие, след като го уравновеся и намеря как се вписва в картинката.
  • Защита и нов протокол: Сложих нов протокол за комуникация, като ползвам и различен начин за връзка, така че всички съществуващи хакове, които са базирани на вече познатата комуникация към сървъра, без да ползват клиента, ще са безполезни и няма да работят. Отделно се старая от страна на сървъра да проверявам всичко (след като вече ползвам по-голяма част от процесора, имам доста процесорна "мощ" и това позволява доста допълнителни проверки).
  • Прозрачност: Всичко ще се опитам да бъде зададено в сайта като генерирана информация, базирана на конфигурацията на сървъра. Така няма да има скрити спотове или нещо скрито, както съм виждал в много други сървъри, където си правят някакви „спотове за приятели“ :D

Като цяло за момента мисля че това е което мога да споделя. Ще се радвам да чуя какво мислите за тази идея. Според мен има голям потенциал, но е доста играчка и става по-бавно от колкото си мислех.