Привет днес от мен и с влизането тук реших да споделя разговорат ми днес с някои хора по този въпрос.
Така сега говорих с счетоводителката си и тя ми обясни, че това което писах найстина е грешно понеже при мен случая е, че аз си внасям винаги ддс-то и т.н а тук в случая е следното:
По нейни думи мобио прави много добро счетоводство понеже тази фирма не товари потребителите си с задължения които са свързани с внасяне на данъци и излищни разправии с Българското законодателство.
Отговори ми също и на въпроса защо при краиният потребител (примерно мен) идва сумата без ДДС като съм физическо лице.
Отговора и е следният, че при физически лица принципно може да се приложи и ДДС към сумата която мобио предлага, но за да може мобио да си го върне въпросното ДДС, ние трябва да да им го внесем примерно на тази 120лв. ние трябва да внесем ДДС-то в Държавата. Това говоря за физически лица както сте всички тук. Въпроса е друг, че ние като физически лица не сме задължени да го внасяме това ДДС понеже за нас е важно парите да са в нас не да ги губим или даваме на други и така мобио губи или по нейни думи трябва да ни търси и да ни издирва за да го внесем, че да може мобио да си го изтегли.
Понеже нали никои от тук няма да го направи това да внесе ДДС или който и да било се пак това са пари мобио се подсигорява и тя прави тези въртелешки вместо нас. Тя се занимава с данъците които ние трябва да внасяме и за печалба и за ДДС и при нас идва чистата сума която е 0.90лв. Мобио е длъжна в бордирото с което внася парите в банковата Ви сметка да впише за данък печалбите и т.н което тя каза, че е хубаво да се проверява.
Сега е редно да направя едно извинение на мобио.
Днес също се чух и с подръжката и на едната фирма която давах пример снощи и какво сподели човека с мен:
Поради фирмена политика е малко нали неудобно да сподели с мен какви са им печалбите от смс-ите или какво идва от операторите към тях и т.н за това няма да говоря в момента за това а за следното,
че при тях отчитането на печалбата която крайният потребител получава е на 2.40лв а не както при другите на 2лв. Какво ще рече това, че ние потребителите получаваме по-голям дял печалба от смс-ите както съм дал в снимките при 100 смс-а с всички отдръжки ние получаваме 110лв.
Това е единствената разлика между тези две фирми и другите две които разгледах снощи.
Другото което е, че при тези две фирми няма според зависи от това от онова и за незнам си кое се определя сумата. Процента който предлагат те е един за всички и така лесно може да пресметнем печалбите си които може да се теглят след месец. Според зависи от броят на смс-ите разбирасе и сумата се увеличава.
Поздрави