- Reaction score
- 428
Здравейте!
Трябва ми малко помощ, опитвам се да взема информацията от MSSQL varbinary(1200) Data Type със PDO (става въпрос за Му (например кода за предметите в сандъка/инвентара)), но ми се струва, че не е толкова просто колкото аз си мисля... Не знам.
Със mssql_query е ясно:
Но със PDO изглежда е доста по-сложно, аз пробвах по всевъзможни начини, изчетох всички статии които намерих, но не ми се получи... Пробвах по следните начини отначало но не се получи:
Може би се прави със bindParam или не знам... Моля за помощ!
Трябва ми малко помощ, опитвам се да взема информацията от MSSQL varbinary(1200) Data Type със PDO (става въпрос за Му (например кода за предметите в сандъка/инвентара)), но ми се струва, че не е толкова просто колкото аз си мисля... Не знам.
Със mssql_query е ясно:
PHP:
$query = mssql_query("declare @it varbinary(1200); set @it=(select [Items] from [warehouse] where [AccountID]='acc'); print @it");
и след това със mssql_get_last_message
Но със PDO изглежда е доста по-сложно, аз пробвах по всевъзможни начини, изчетох всички статии които намерих, но не ми се получи... Пробвах по следните начини отначало но не се получи:
PHP:
$query = $connect->prepare("DECLARE @it varbinary(1200)");
$query = $connect->prepare("SET @it = (SELECT Items FROM warehouse WHERE AccountID='dada')");
$query = $connect->prepare("print @it");
$query->execute();
това ми дава следната грешка:
Array ( [0] => 00000 [1] => 10007 [2] => Must declare the scalar variable "@it". [10007] (severity 5) [(null)] [3] => -1 [4] => 5 )
$my_query = $connect->prepare("DECLARE @it varbinary(1200); SET @it = (SELECT Items FROM warehouse WHERE AccountID='dada'); print @it");